PRISA logo
Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare
Abordarea unitară a cadrului legislativ pentru suplimente alimentare ce conțin plante

Abordarea unitară a cadrului legislativ pentru suplimente alimentare ce conțin plante

Pe 5 și 6 februarie 2015, la invitația Ministerului Agriculturii din Republica Cehă, PRISA a participat la conferința TOWARDS A COMMON APPROACH TO REGULATING BOTANICAL SUPPLEMENTS. Conferința a fost organizată la Praga, în colaborare cu asociația CASP(Republica Cehă) și Food Supplement Europe.

La acest eveniment au participat, cu excepția Franței, toate persoanele implicate în proiectul BELFRIT: autoritățile din Belgia (domnul Geelen - Ministerul Agriculturii) și din Italia (domnul Scarpa – Ministerul Sănătății), precum și trei experți privind botanicele, experți care au evaluat produsele vegetale incluse în lista Belfrit (Prof. Anton, Serafini și Delmulle).

Din partea Comisiei Europene a fost prezent domnul BASIL MATHIOUDAKIS. Au participat reprezentanți ai autorităților din 8 state membre din Europa Centrala și de Est, persoane responsabile pentru plante din Bulgaria, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Republica Cehă.

Invitații din țările membre ale Uniunii Europene au prezentat diverse aspecte ale cadrului legislativ din țările pe care le-au reprezentat, modalitatea în care a fost întocmită și adoptată lista Belfrit în Belgia, Franța și Italia, și au pus accent pe lista comună de plante și utilizarea tradițională a acestora. A fost abordată și siguranța și calitatea suplimentelor alimentare comercializate în Uniunea Europeană.

Conferința a permis crearea unei platforme pentru autorități și a oferit o bază solidă pentru colaborare în continuare. Aceasta va fi urmată de activitățile specifice coordonate de grupul de lucru privind botanicele compus din FSE și membrii FSE.

Evenimentul a oferit posibilitatea echipei BELFRIT sa intre în contact cu autoritățile responsabile privind botanicele din state membre UE și să ofere sprijin pentru o abordare comună în acest domeniu.

Răsfoiește prezentarile din cadrul Conferintei online. Accesul la aceste documente este rezervat doar membrilor PRISA. Click aici pentru login.