PRISA logo
Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare
Cum se pot economisi 13 miliarde euro din cheltuielile cu sănătatea la nivel european, prin administrarea de suplimente alimentare pe baza de Omega 3

Cum se pot economisi 13 miliarde euro din cheltuielile cu sănătatea la nivel european, prin administrarea de suplimente alimentare pe baza de Omega 3

Un raport comandat de Food Supplements Europe a constatat că Uniune Europeana ar putea economisi miliarde de euro din totalul cheltuielilor privind bolile cardiovasculare (BCV) dacă ar fi administrate suplimente alimentare cu omega 3 zilnic persoanelor cu vârsta mai mare de 55 ani.

Scopul acestui studiu a fost de a determina dacă se pot realiza economii din cheltuielile cu sănătatea la nivel european, prin utilizarea unui supliment alimentar pe baza de acizi grasi omega 3 (EPA + DHA).

Rezultatele arata ca, daca 100% din populația țintă (europenii cu vârste de peste 55) consumă suplimente alimentare cu 1 000 mg Omega 3 (EPA + DHA) zi cu zi, cheltuielile cu ingrijirea sănătății la pacienții cu afecțiuni cardio-vasculare ar putea fi reduse cu un total de 12,9 miliarde €.

Această analiză demonstrează că reducerea semnificativă a costurilor de asistență medicală poate fi realizată printr-un efort concertat al țărilor membre de a identifica populațiile cu risc ridicat de boli cardio-vasculare și de ai motiva să utilizeze suplimente alimentare ce contin acizi grași Omega 3 (EPA + DHA). În această analiză statistică și economică, suma totală rezultata din evitarea unor evenimente cardio-vasculare sau deces de cauze cardio-vasculare prin administrarea a 1 000 mg de acizi grași Omega 3 zilnic, va fi în medie 64.6 miliarde € în următorii cinci ani, pentru întreaga populație a Uniunii Europene cu vârsta de peste 55 ani.

Analiza a fost realizat de firma de cercetare de piață Frost & Sullivan.

Răsfoiește sumarul studiului si vezi infograficul Omega 3. Accesul la aceste documente este rezervat doar membrilor PRISA. Click aici pentru login.