PRISA logo
Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare
Reglementări în domeniul suplimentelor alimentare

Reglementări în domeniul suplimentelor alimentare

În data de 22 aprilie 2015, s-a desfășurat la București seminarul cu tema “Reglementări în domeniul suplimentelor alimentare”. Temele abordate în acest eveniment au făcut referire la piața suplimentelor alimentare, reglementarea suplimentelor, cadrul legislativ național privind suplimentele alimentare ce conțin alte substanțe cu efect nutrițional și fiziologic decât vitamine și minerale sau doar vitamin și minerale, mențiunile nutriționale și de sănătate, bune practici de comunicare comercială la suplimente alimentare, ghid de bune practici pentru fabricarea în condiții de siguranța și calitate a suplimentelor alimentare pe baza de plante medicinale, fitoterapie, frauda alimentară - studii de caz din domeniul suplimentelor alimentare.

La aceasta dezbatere au participat Dr. in biologie Tatiana ONISEI din partea Serviciului Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului, Conf. Dr. Corina ZUGRAVU reprezentând Institutul Național de Sănătate Publică, Dr. Farm. Chim. Anca Daniela RAICIU (Organizația Interprofesională Națională a Plantelor Medicinale și Aromatice), Daniel BIRO - Comisar șef, Inspectoratul General al Poliției Romane.

Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare, la invitația organizatorilor, a prezentat Codul de Bune Practici în Etichetarea și Publicitatea Suplimentelor Alimentare. Domnul Gerald Flintoaca Filip (PRISA) a pus accentul si pe rolul PRISA în piața suplimentelor alimentare, precum și importanța autoreglementării.

Răsfoiește prezentarile din cadrul Conferintei online. Accesul la aceste documente este rezervat doar membrilor PRISA. Click aici pentru login.